Boeken

Ik was altijd heel slecht in wiskunde

Samen met Ionica Smeets schreef ik het boek Ik was altijd heel slecht in wiskunde. Ons boek bevat de beste columns van de Wiskundemeisjes, maar ook veel nieuwe stukjes, knutselprojecten, leestips, tips voor uitjes, enzovoort.

KAFT-Ik-was-altijd-heel-slecht-in-wiskunde

Hoe kun je het getal pi benaderen met tandenstokers? Hoe rekenden de Babyloniërs? Zijn er wel normale getallen? Hoeveel is een triljoen eigenlijk? Hoe bereken je de ware liefde? Wat is het vermoeden van Kepler? En wat is binair rekenen eigenlijk?

Ook voor iedereen die altijd heel slecht in wiskunde was, is er nu dit boek van de wiskundemeisjes. Over alles wat leuk en interessant is aan wiskunde, voor mensen met of zonder wiskundeknobbel.

Lees en leer alles over veelvlakken, getallen, kansrekenen, codes en grafen, logica, meetkunde, getaltheorie en rekenkunde. Vol kleurige illustraties en met een heleboel tips, knutselprojecten, puzzels en ‘vallende sterren’.

Het boek kreeg een Zilveren Tulp 2012 en de jury schreef:
“… een prachtig en reeds goed verkopend non-fictieboek. Het boek maakt wiskunde minder elitair en heeft een heel toegankelijke vormgeving. De jury vindt het boek een origineel concept door de vele voorbeelden uit het dagelijks leven en verschillende opdrachten.”

Ons boek is uitgegeven door Uitgeverij Nieuwezijds en voor 9,95 euro te koop in de boekwinkel.

Eind 2015 verscheen de Duitse vertaling door Bettina Walden en Matthias Löwe bij Springer.

Reken maar

Samen met Marijke Hassefras-Zuidbroek en Peter Lanser schreef ik het boekje Reken maar — een doeboek met stokjes, muntjes en symbolen. Het is bedoeld voor het vmbo en de onderbouw van havo/vwo. Het is deel 3 in de Girafreeks van Epsilon.

img22-11-04_11-03-36

Je wist waarschijnlijk al dat de rekenmachine heel vroeger nog niet bestond en je hebt vast ook wel eens een telraam gezien. Maar wist je dat je ook heel goed kunt rekenen met ijslollystokjes, of met muntdrop? En heb jij enig idee hoe de oude Egyptenaren hun getallen schreven? Dat kun je nu allemaal zelf gaan proberen.

In dit doeboek staan informatie, opdrachten en puzzels over verschillende manieren van rekenen. Vroeger werden dit soort berekeningen vaak op een heel andere manier gedaan. Was dat dan wel handig? Reken maar!

Geef een reactie