Boek

Samen met Ionica Smeets schreef ik het boek Ik was altijd heel slecht in wiskunde. Ons boek bevat de beste columns van de Wiskundemeisjes, maar ook veel nieuwe stukjes, knutselprojecten, leestips, tips voor uitjes, enzovoort.

KAFT-Ik-was-altijd-heel-slecht-in-wiskunde

Hoe kun je het getal pi benaderen met tandenstokers? Hoe rekenden de Babyloniërs? Zijn er wel normale getallen? Hoeveel is een triljoen eigenlijk? Hoe bereken je de ware liefde? Wat is het vermoeden van Kepler? En wat is binair rekenen eigenlijk?

Ook voor iedereen die altijd heel slecht in wiskunde was, is er nu dit boek van de wiskundemeisjes. Over alles wat leuk en interessant is aan wiskunde, voor mensen met of zonder wiskundeknobbel.

Lees en leer alles over veelvlakken, getallen, kansrekenen, codes en grafen, logica, meetkunde, getaltheorie en rekenkunde. Vol kleurige illustraties en met een heleboel tips, knutselprojecten, puzzels en ‘vallende sterren’.

Het boek kreeg een Zilveren Tulp 2012 en de jury schreef:
“… een prachtig en reeds goed verkopend non-fictieboek. Het boek maakt wiskunde minder elitair en heeft een heel toegankelijke vormgeving. De jury vindt het boek een origineel concept door de vele voorbeelden uit het dagelijks leven en verschillende opdrachten.”

Ons boek is uitgegeven door Uitgeverij Nieuwezijds en voor 9,95 euro te koop in de boekwinkel.

Eind 2015 verscheen de Duitse vertaling door Bettina Walden en Matthias Löwe bij Springer.

Geef een reactie